VIJESTI

TUZLA Večeras se završava deseta sezona klizanja na tuzlanskom klizalištu "Pannonica"

Rekordna i najuspješnija sezona dosad

M. Mu.

14.2.2016

Poslije više od dva mjeseca rada večeras se završava deseta sezona klizanja na tuzlanskom klizalištu "Pannonica".

U izjavi za naš portal, Maid Porobić, direktor JKP "Pannonica" ovogodišnju sezonu klizanja ocjenjuje rekordnom i najuspješnijom dosad.

- Ove sezone preko 20. 000 klizača pojsetilo je klizalište. Tokom cijele klizališne sezone organizovali smo dosta lijepih zabava. Za naše  najmlađe klizače organizovali smo školu klizanja, kroz koju je prošlo preko 250 mališana - istakao je Porobić.

Dodao je, da je za deset godina rada škole klizanja, preko 1.500 mališana baš na "Pannonici" naučilo svoje prve klizačke korake.

Sestrama Lejli (16) i Nejli (4) Mešanović, ova klizača sezona, ističu, bila je jedna od uzbudljivijih. Mala Nejla, od starije sestre uči kako treba klizati, a Lejla je priča, redovna na klizalištu.

lejla-16-i-nejla-4-mesanovic

Lejla i Najla Mešanović

- Dva puta sedmično dolazim na klizalište. Nekada sa  sa drugovima i drugaricama iz razreda, a nekada sa mlađom sestrom. Žao mi je što je kraj sezone - kaže Lejla.

Almina Mujkić – Karić i njen sin Edi Karić, dolaze iz Sarajeva, ali ističe Almina, kad god su u Tuzli ne propuštaju priliku da posjete klizalište.

almina-mujkic-karic-edi-karic

Almina Mujkić-Karić i Edi Karić

- Sviđa nam se klizalište i uvijek rado dođemo – priča Almina. Edi govori da jako voli klizati, a pogotovo kada je tu njegova mama.

Malena, Zana Merdić, iako ima samo četiri godine, na ledu izgleda kao pravi profesionalac. Voli kaže, klizati, i uvijek se raduje ponovnom dolasku.

Inače, danas su, posljednjeg dana klizališne sezone, cijene umanjene, a iz "Pannonice" su se zahvalili svim klizačima što su bili dio, kako kažu, jedne lijepe tuzlanske priče.