VIJESTI

Osumnjičeni u slučaju Pavlović i drugi prebačeni u pritvorsku jedinicu u Bijeljini

Sud BiH im odredio jednomjesečni pritvor

Srna

14.2.2016

Slobodan Pavlović, Petar Lazić, LJiljana Garić i Blago Blagojević, osumnjičeni da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke, prebačeni su u pritvorsku jedinicu u Bijeljini, nakon što im je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor, potvrdio je Srni advokat odbrane Miodrag Stojanović.

- Sinoć u 22.30 oni su prebačeni u pritvorsku jedinicu u Bijeljini. Jutros sam bio  kod njih, do kapije,  da odnesem  lične stvari i lijekove - rekao je Stojanović i dodao da je danas bio u svojoj kancelariji i sa porodicama osumnjičenih.

On je najavio da će sutra, u skladu sa pravilnikom pritvorske jedinice,  posjetiti Pavlovića, Lazića, Garićevu i Blagojevića.

- Nadam se da će, uz odobrenje suda, u utorak, 16. februara, moći da ih posjete i porodice - rekao je Stojanović.            

Sud BiH odredio je sinoć  jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu "Pavlović i drugi".

Pritvor je određen na zahtjev Tužilaštva BiH, a advokat Stojanović je najavio  da će odbrana, kada dobije rješenje, uložiti žalbu.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ 11. februara su, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.