VIJESTI

NEVRIJEME U GRAČANICI Limeni krovovi letjeli kao papiri u nebo i šumu!

Šteta u naseljima Poriječje kod Doboja i Orahovica Gornja

H.ČALIĆ

14.2.2016

U dva naselja, Poriječju kod Doboja i Orahovici Gornjoj kod Gračanice, nevrijeme od prošle srijede, praćeno jakim olujnim vjetrom, napravilo je dosta štete, posebno na kućama, kada su limeni krovovi letjeli kao listovi papira.

dijelovi-letjeli-u-sumu

Dijelovi limenog krova letjeli i do susjedne šume

U Obrada Kuzmića u Poriječju limen i krov je odletio do ribnjaka, iza kuće, a pojedini dijelovi lima su letjeli i do šume udaljene pedesetak metara. Kod Kuzmića danas kiša prokišnjava i on će sutra od gradskih vlasti Doboja tražiti pomoć.

u-gornjoj-orahovici-vjetar-skinuo-limeni-krov-sa-privatne-stambene-zgrade

Orahovica Gornja: Odletio krov sa privatne stambene zgrade

Dvojica stanara privatne stambene zgrade u Orahovici Gornjoj, Ratko Sorak i Hasan Mujić, također su u nevremenu ostali bez krova. I kod njih je limeni krov, olujno nevrijeme zbrisalo sa zgrade, a dijelovi limenog krova su letjeli i do stotinu metara daleko. Njima će općina Gračanica nabaviti građu za novi krov, a u pokrivanju će učestovati i mjesna zajednica i nekoliko privatnika koji su u prizemlju zgrade imali poslovne prostore.

Stručnjaci bi trebali dati odgovore, zbog čega olujni vjetar nosi upravo limene krovove, da li zbog toga što nisu stručno ugrađeni, ili zbog toga što su puno laganiji od crijepa.