BIH

BOSIĆ: SRNA I RTRS u ulozi saučesnika kriminalne hobotnice u RS-u

Predsjednik SDS-a o korištenju javnih medija u zaštiti kriminala

Srna

13.2.2016

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je da se Novinska agencija Republike Srpske SRNA ponovo našla u, kako je naveo, ulozi saučesnika kriminalne hobotnice u RS-u, plasirajući laži u svom servisu.

"Jedna od posljednjih laži je vijest da je SIPA meni dostavila dokumentaciju o kreditu koji je Milorad Dodik digao kod Pavlović banke godinu dana nakon što je kupio vilu na Dedinju. Za tužbu koju ću podnijeti protiv odgovornih za ovu laž imam nedvosmislene dokaze i svjedoke", navodi Bosić i dodaje:

"Autor te konstrukcije je Dodikov advokat za pranje i prikrivanje kriminala Bubić, koji je tu tezu iznio i na suđenju povodom Dodikove tužbe protiv mene, a koju sam demantovao".

Bosić kaže da je ranije sam upoznao javnost da je kopiju dokumentacije dostavio neko od zaposlenih u Banci koji je imao pristup dokumentima, koja je proslijeđena nadležnim institucijama na provjeru.

"Ovim se nastavlja korištenje javnih medija `SRNE` i RTRS-a u funkciji zaštite krupnog kriminala u Republici Srpskoj i plasiranje laži protiv svih koji ukazuju na dokaze o pljačkama milionskih razmjera", navodi Bosić u saopštenju koje je prenijela Informativna služba SDS-a.