VIJESTI

JAJCE Mirko Ljubez izabran za novog-starog predsjedavajućeg Općinskog vijeća

Održana 28. redovna sjednica

E.C.

13.2.2016

Na 28. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Jajce za predsjedavajućeg OV-a većinom glasova izabran je Mirko Ljubez. Inače, Ljubez je bio jedini kandidat, s obzirom da je svoju kandidaturu na sjednici povukao Ranko Marušić.

Većinom glasova Vijeće je donijelo Rješenje o razrješenju člana Komisije za izbor i imenovanje Ranka Marušića, koji je predhodno podnio ostavku na mjesto predsjednika Komisije. Za novog člana imenovan je Josip Bošković. Odlukom Općinskog vijeća Jajce, za zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća izabran je Jozo Radovac.

Na lični zahtjev članstva u Skupštini JKP "Čistoća i zelenilo" d.o.o. Jajce razrješen je Behrudin Halaba. Za novog člana Skupštine JKP "Čistoća i zelenilo" d.o.o. Jajce imenovan je Kasim Vrebac. Također, na lični zahtjev, dužnosti člana Upravnog odbora JU "Muzej II zasjedanja AVNOJ-a" razriješen je Stevo Jovičić.

Općinsko vijeće Jajce donijelo je Zaključak kojim se zadužuje Komisija za izbor u regularna tijela Općine Jajce da pristupi raspisivanju javnog natječaja za popunu dva člana Upravnog odbora JU "Muzej II zasjedanja AVNOJ-a" Jajce, iz reda osnivača i reda uposlenih, do isteka mandata ostalim članovima Upravnog odbora. Za člana Komisije za odlikovanja i druga javna priznanja OV Jajce imenovalo je Namika Bibića.

Općinsko vijeće Jajce je, na svom 28. zasjedanju, usvojilo Program rada općinskog načelnika za 2016. godinu.

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o prenosu vlasništva i korištenja dobila je potrebnu većinu vijećnika, a donesena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja i nagrada koji će, zaslužnim pojedincima i kolektivima, biti uručeni na Svečanoj sjednici općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Općine Jajce 22. februara.

Općinsko vijeće Jajce, na 28. Sjednici donijelo je Odluku o uvjetima korištenja stanova u zgradi koja će biti izgrađena u Jajcu u okviru Regionalnog stambenog programa.

U Komisiju za raspodjelu sredstava Grant – Program za projekte boračkih populacija Rješenjem Općinskog vijeća Jajce imenovani su: Miralem Duranović, Samir Škiljan, Ismet Huskić, Anto Lukić i Stipo Jozić.