SPORT

HRVATSKI MEDIJI TVRDE Orgije u Beogradu, Novak Đoković protiv Cedevite pjevao četničke pjesme?!

Na utakmici Eurolige

Avaz.ba

13.2.2016

Igračima su nakon utakmice Crvene zvezde i Cedevite bila puna usta “sjajnog ozračja” u Pioniru, kapetan Cedevite Miro Bilan je čak emitirao izjavu u kojoj se osjetila zavist..

- Da imamo upola ovakav domaći teren, dobili bismo daleko više utakmica u Euroligi.

I to je tačno. Navijači su i protiv hrvatskog prvaka dali dodatni poticaj domaćim igračima. Svaki je dao i posljednji atom snage pred sedam hiljada navijača, među kojima je bio i najbolji svjetski teniser Novak Đoković. Međutim, u cijeloj priči postoji “problemčić”. Ozračje u kojem se pjevaju četničke pjesme, recimo, kompletan (nekoliko strofa) Marš na Drinu ili se poziva na linč “ustaša”, koje je “lijepo vidjeti opet” kako bi im se radile razne stvari, vrlo teško možemo nazvati sjajnim ili fantastičnim, pišu Sportske novosti.

Navijači Zvezde (službeno Delije, popularno Cigani, kako i sami sebe često nazivaju) glasni su i izdržljivi, protiv Cedevite su pjevali od prve do posljednje minute, no time su pokazali i drugu, također poznatu crtu konačnog primitivizma. Ljepšeg izraza za pjesme, koje se ore Pionirom - nema.

I zato, ako je Joe Šimunić zbog svoje gluposti na Maksimiru suspendiran za Svjetsko prvenstvo, Crvena zvezda bi zbog onoga što pjevaju njezini navijači trebala biti izbačena iz Eurolige, a i ATP bi mogao kazniti - barem novčano - Novaka Đokovića, koji je u jednom trenutku također primijećen kako pjeva “stražama generala Draže”, pišu Sportske novosti.