VIJESTI

TUZLANSKI POZORIŠNI DANI Briljantna premijera predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf"

Djelo Edvarda Olbija uprizorio reditelj Jovica Pavić

E. Sk.

13.2.2016

Premijerom predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf" sinoć su otvoreni 22. Tuzlanski pozorišni dani.  

Djelo Edvarda Olbija uprizorio je reditelj Jovica Pavić, a briljantno večer imali su glumci Meliha Fakić, Nermin Omić, Elvira Aljukić i Nedim Malkočević, koji su nagrađeni dugotrajnim i potpuno zasluženim aplauzom. 

Ujedno, tuzlanska pozorišna publika imala je priliku da osjeti ambijent renovirane i adaptirane sale Narodnog pozorišta Tuzla. Renoviranje je trajalo pet mjeseci, a utrošeno je 375.000 KM iz budžeta Grada Tuzle. 

Inače, prije premijerne predstave prisutnoj publici obratili su se gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i premijer TK Bego Gutić, a onda su na daske koje život znače izašli glumci predvođeni prvacima drame NP Tuzla Melihom Fakić i Nerminom Omićem. 

Fakićevoj je uloga Marte ispunjenje jednog od sna, drugi je uloga Koštane, dok je za Omića uloga Džordža jedan od vrhunaca karijere.

Tuzlanska publika će u subotu imati priliku da pogleda predstavu Sarajevskog ratnog teatra "Prst", potom "Mišolovku" Hrvatskog kazališta Pečuh 15. februara, "Zla žena" Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca 16. februara, reprizu predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf" 17. februara i na kraju "Gospođu ministarku" Bosanskog narodnog pozorišta Zenica 18. februara.