VIJESTI

GORAŽDE Mladi sportista ostvario najveći uspjeh u historiji grada, vlasti mu obećale posao

Prijem za Sanina Kanlića, bronzanog karatistu sa Evropskog prvenstva

Al. B.

12.2.2016

Nakon velikog uspjeha na 43. Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore (U-21), održanom u kiparskom Limassolu, za bronzanog bh. reprezentativca Sanina Kanlića i njegovog trenera Memsura Ćurovića u Goraždu su organizirali predstavnici općinske i kantonalne vlasti.

Tokom razgovora sa premijerom BPK Goražde Emirom Okovićem, ministrom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damirom Žugom i načelnikom Općine Goražde Muhamedom Ramovićem, istaknuto je da je na prvenstvu nastupilo 973 takmičara iz 48 zemalja.

prijem-za-kanlica-i-curovica

- Imao sam ukupno pet borbi i u četiri borbe sam pobijedio, a jednu izgubio. Ovo je bilo moje zadnje takmičenje u kategoriji mlađih seniora i ova medalja se očekivala od mog kluba i trenera, jer sam na zadnja dva svjetska takmičenja gubio za finale i medalju. Ovo je osjećaj koji se riječima ne može opisati. Već sutra putujem sa svojim trenerom u Tuzlu, gdje imamo izborni turnir za Balkansko seniorsko prvenstvo koje će se održati 26. februara u Turskoj. Trenutno mi je prioritet posao, jer sam se rodio u ovom gradu i ovdje odrastao i volio bih da ostanem u ovoj sredini - kazao je Kanlić, član KK "Holiday", osvajač medalje u kategoriji +84kg.

Prema riječima ministra Žuge, uspjeh Kanlića je najveći pojedinačni sportski uspjeh u historiji Goražda i BPK.

- Biti treći u Evropi je za svaku pohvalu. Dugo poznajem Sanina i mogu reći da je ovo isključivo njegova zasluga, kao i zasluga njegove porodice i kluba. Mi smo u proteklom periodu pokušavali da pomognemo koliko možemo, a prošle godine smo napravili veliki iskorak u pogledu finansijskih sredstava. Ove godine mislim da ćemo naići na razumijevanje, prije svega nadležnih u Skupštini i odobriti sredstva za sport kako bi mogli pratiti sportska takmičenja. Ja sam ponosan na sve ono što radi KK "Holiday" kao i Sanin. Kao što ste mogli čuti od Sanina ostaje na nama obaveza da riješimo njegov posao kako bi zadržali ovog mladog čovjeka, a ne samo njega već i druge ljude u ovom Kantonu. Ovo je veliki problem za sve nas ovdje u ovoj ekspanziji nezaposlenosti, ali mislim da ćemo se svi u narednom periodu potruditi da iznađemo rješenje – istakao je Žuga.

curovic-i-kanlic

Načelnik Ramović mladom sportisti uručio je skromne poklone, uz zahvalnost Kanliću, ali i svim mladim ljudima koji su najbolji ambasadori svoga grada.