BIH

ZENICA Udruženje DLAN obilježilo petu godišnjicu uspješnog rada

Upriličene brojne aktivnosti

D. Pa.

12.2.2016

Udruženje DLAN iz Zenice, kantonalno udruženje roditelja djece oboljele od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa, prigodnim programom obilježilo je pet godina postojanja i rada. Program obilježavanja godišnjice počeo je u prostorijama Udruženja, druženjem i u slavljeničkoj atmosferi uz članove, prijatelje i goste Udruženja. 

Nakon druženja, predstavnici Udruženja zajedno sa gostima, predstavnicima Saveza udruženja osoba sa cerebralnom paralizom FBiH, su u okviru podrške inkluzivnom obrazovanju u Zenici posjetili tri škole koje provode ovaj proces i u kojima znanje stiču članovi Udruženja DLAN. 

Upriličena je posjeta osnovnim školama "Mak Dizdar“, "Musa Ćazim Ćatić“ (područno odjeljenje u Blatuši, op.a.), kao i posjeta Školi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho - fizičkom razvoju Zenica. U okviru posjete školama uručena je simbolična nagrada učeniku Osnovne škole „Mak Dizdar“ Harunu Tufekčiću, čiji je rad proglašen najboljim na takmičenju za najbolji likovni rad koje je organizovao Savez udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH - pojasnili su iz DLAN-a.

Dodaju kako je svakoj školi uručen prigodan didaktički naterijal, koji će pomoći u odgojno – obrazovnom procesu djece sa poteškoćama u razvoju.

Nakon posjeta školama, u prostorijama Opće biblioteke u Zenici upriličena je i prmocija knjige "Naša vizija budućnosti – inkluzija osoba s cerebralnom paralizom i inaktivitetna osteoporoza", autora Emire Švraka, Dijane Avdić i saradnika o kojoj su govorili Midhat Kasap direktor Opće biblioteke u Zenici, Sakib Pleh direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica BiH, Amela Hošić sekretarica Saveza udruženja osoba sa cerebralnom paralizom FBiH, Selvedin Dedić predsjednik Udruženja DLAN kao i autorice knjige prof.dr. Emira Švraka i mr.sci. Berka Klinić. 

- Na kraju treba reći da je obilježavanje pete godišnjice postojanja i rada proteklo u lijepoj atmosferi, druženju, razgovoru i planiranju aktivnosti za budućnost. Koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su bili uz nas u proteklih pet godina, pomogli nam i vjerovali da ono što radimo radimo srcem i da idemo pravim putem - poručili su iz Udruženja DLAN.