OSTALI SPORTOVI

Otvorene Zimske olimpijske igre mladih u Lillehammeru: Elvedina Muzaferija nosila zastavu BiH

Pod motom "Uči i dijeli"

Fena

12.2.2016

U norveškom gradu Lillehammeru večeras su svečano otvorene druge po redu Zimske olimpijske igre mladih (Youth Olympic Games).

U gradu gdje su 1994. godine održane Zimske olimpijske igre, od 12. do 21. februara nastupit će oko 1.100 sportaša u dobi između 15 i 18 godina koji će se natjecati u 70 disciplina u 15 sportova: alpskom skijanju, biatlonu, bobu, brzom klizanju, curlingu, slobodnom skijanju (freestyle), hokeju na ledu, umjetničkom klizanju, nordijskoj kombinaciji (skijaško trčanje i skijaški skokovi), sanjkanju, skeletonu, brzom klizanju na kratke staze, skijaškim skokovima, skijaškom trčanju i snowboardu.

Na ceremoniji otvaranja Igara čast da ponese zastavu BiH imala je skijašica Elvedina Muzaferija, a osim nje bh. olimpijski tim čine još i skijaši trkači Katarina Bogdanović i Miloš Čolić, te biatlonci Teodora Đukić i Boris Škipina.

Upravo će Muzaferija prva od bh. sportista izaći na borilišta i sutra u superveleslalomu pokušati ostvariti dobar nastup.

Pod motom "Uči i dijeli" ovaj događaj posebno je otvoren za interaktivni odnos mladih i društva, a u programu će sudjelovati svi sportaši i 39 ambasadora Igara među kojima je i mlada bh. klizačica Lejla Šehić.