SPORT

POLJSKA Policajci iz BiH nesavladivi na Međunarodnom turniru u malom nogometu

Takmičenje je organizovala IPA

Autor:A. SOKOLOVIĆ

12.2.2016

U Poljskoj se trenutno, tačnije u periodu od 10. do 13. februara, održava Međunardoni policijski turnir Warsawa u malom nogometu, u organizaciji IPA-e.

ipa-bih

Među 48 ekipa iz cijele Evrope, učešće je uzela i ekipa IPA-e BiH, Sekcija Sarajevo. Ekipu sačinjavaju pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela FMUP-a, MUP-a Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima, koji se ujedno zahvaljuju direktorima i komesarima i ministrima navedenih agencija koji su omogućili i podržali odlazak ekipe na turnir: Mirsadu Viliću, Draganu Lukaču, Vahidu Ćosiću, Ismiru Jusku Švabi i Slobodanu Ujiću.

Naši momci su prvog dana takmičenja, u drugi krug ušli bez poraza. Pobjede su ostvarene nad ekipom IPA Warsave, Specijalnom jedinicom Poljske policije, ekipom Krakowa, selekcija vojske Poljske, IPA Poljske i IPA Engleske.

ipa-bih-1

- Večeras se nastavlja eliminacijski dio turnira. Ovdje vlada više nego odlična atmosfera i nadamo se da ćemo opravdati prošlogodišnje rezultate i kući se vratiti sa prvim mjestom - kazao nam je vođa puta Muamer Klino.