LIFESTYLE

STRAVIČNO More kod Vancouvera izbacilo trinaestu ljudsku nogu

Policija ne vjeruje da se radi o zločinu

(Aj. B.)

12.2.2016

Jedan je kanadski par prošlog vikenda doživio pravi šok kada je na plaži u Vancouveru pronašao ljudsko stopalo u teni koju je more izbacilo na obalu. Charlotte Stevens šetala je s mužem plaži kada je on pronašao patiku sa stravičnim sadržajem.

“Gledali smo u nju dobrih pet minuta i pomislili da bi ono što je unutra mogla biti ljudska noga”, kazala je Charlotte za CBC.

Ispostavilo se da su bili u pravu. Međutim, kako pišu mediji, to uopće nije neuobičajena pojava, jer se radi trinaestoj ljudskoj nozi pronađenoj kod Vancouvera u posljednjih deset godina.

Zanimljivo, većinom je riječ o desnim stopalima u tenama ili planinarskoj obući. Lokalni mrtvozornik Matt Brown utvrdio je da je prošle sedmice pronađeno stopalo odvojeno od tijela vjerojatno 2013. godine i to prirodnim putem, zbog raspadanja tijela u vodi.

On vjeruje da je većina slučajeva pronalazaka stopala vjerojatno rezultat suicida, te da uglavnom nema razloga sumnjati u zločin.

"Toronto Star" je 2011. godine iznio nekoliko teorija o tome odakle stopala stižu – od prirodnih katastrofa poput cunamija 2004. godine, do zločinačkih organizacija, poput krijumčara drogom ili trgovaca ljudima. List je naveo i da je u tom području prije nekoliko godina pao manji avion s pet ljudi, a da je samo jedno tijelo pronađeno.

Forenzičari putem DNK pokušavaju otkriti kome je pripadalo pronađeno stopalo.