BIH

SAMIR ARNAUTOVIĆ: Gnusne neistine Sanje Vlaisavljević

Demant na tekst objavljen 22. januara

Redakcija

12.2.2016

Povodom teksta koji je objavljen 22. januara o slučaju Samir Arnautović protiv Sanje Vlaisavljević, oglasio se i Arnautović demantom.

Arnautović navodi da su tvrnje Sanje Vlaisavljević zasnovane na neistinama i iskrivljivanju činjenica, te da se radi o nizu neistina koje se odnose na ročište održano u predmetu tužbe za klevetu, koju je Arnautović podnio protiv Vlaisavljević.

Ističe da je u dosadašnjem toku postupka, kao jedine dokaze, Vlaisavljević ponudila svoja tvrđenja.

- Isto tako, govori o “finansijski sumnjivom poslovanju“, koje je, nakon ročišta, “sumnjivo“ samo Sanji Vlaisavljević, jer niti jedna meritorna instanca nije utvrdila ništa “sumnjivo“, što smo dokazali na ročištu – navodi Arnautović.

Kako kaže, poznato mu je da Vlaisavljević za svoje dokaze nudi falsificirane dokumente, koji se u različnim periodima suđenja pojavljuju sa različnim naznakama.

- Na ročištu smo dokazali da, primjera radi, Vlaisavljevićka jedan te isti dokument, u različnim fazama suđenja, predstavlja sa i bez pečata protokola Univerziteta u Sarajevu, jasno pokazujući da se radi o falsifikatu koji je obezbijedila na nelegalan način! Isto tako, pokazali smo da Vlaisavljević, zaboravljajući na datume, falsificira dokumente o “vlasništvu“ na način da institucija koju predstavlja vlasnikom nečega, postaje vlasnikom prije nego je i postojala! Da ne govorimo o konstrukcijama o plagijatima, koje se zasnivaju na objavljivanju notornih udžbeničkih informacija, koje u istoj ili vrlo sličnoj formi postoje u brojnim priznatim udžbenicima, kako u regiji, tako i u svijetu! Sve to smo dokazali u tri knjige koje smo napisali, ne objavljujući ih iz “higijenskih“ razloga, a iz kojih se vidi da je Sanja Vlaisavljević najobičniji manipulant i kverulant koji se od dželata želi transformirati u žrtvu – navodi Arnautović.

Ističe da je njegova strana spremna svoje sudske spise dati na uvid javnosti, koja će i sama zaključiti da se radi o svojevrsnom medijskom linču organiziranom iz kuhinje Vlaisavljević, ali i „političkih mecena koji ovu kuhinju svesrdno i svestrano podržavaju“.

Tekst objavljen 22. januara >>> VLAISAVLJEVIĆ: Samir Arnautović neosnovano tvrdi da je ostao bez poznanika i projekata

- Navodi koje je Sanja Vlaisavljević objavila, suprotni su onome što se dešavalo u sudnici Općinskog suda i samo su potvrda medijske harange i konstantnog iznošenja neistina o ovom sudskom sporu, u kojem Vlaisavljevićka želi neistine koje je iznosila, a koje smo potpuno razotkrili, predstaviti kao istine, oslanjajući se isključivo, po teoriji poznatih “majstora“ propagande, na uporno i konstantno ponavljanje istih. U tom smislu, tužena želi portale koji kritički pišu o nepotističkom načinu njenog sticanja univerzitetskih diploma, nezakonitom stvaranju materijalne koristi i plagijarizmu njenog supruga, predstaviti kao medije u vlasništvu tužitelja, što je potpuna neistina! Isto tako, tužena navodi da je bilo govora o nekim temama koje uopće nisu spomenute na ročištu, što se može provjeriti iz tonskog zapisa sa suđenja. U cjelini, skoro sve što je tužena kazala činjenično je neistinito, a ono što ima veze sa činjenicama, predstavljeno je u krivom kontekstu, što je bio i jedan od temeljnih metoda vođenje rasprave tužene za vrijeme cijelog sudskog postupka. Uostalom, o tome smo pisali u našim podnescima, elaborirajući ovo kao metodu pravnog i verbalnog nasilja tužene, što možete utvrditi uvidom u spis predmeta – ističe Arnautović.

Kako kaže, želi skrenuti pažnju da se, čekujući završetak suđenja, suzdržavao od komentiranja dosadašnjih iznošenja neistina o ovom predmetu od strane Sanje Vlaisavljević.

- Nakon što smo joj ponudili i mirovno rješenje svih nesuglasica i nakon što je ona to odbila, smatrali smo našom obavezom i pravom da reagiramo na notorne neistine – navodi Arnautović u saopćenju poslanom našem portalu.