CRNA HRONIKA

VELIKA KLADUŠA: U prizemlju kuće pronađen mini laboratorij za uzgoj kanabisa

Uhapšen M.K. koji je od ranije poznat policiji

Redakcija

12.2.2016

Naselje Glavica u Velikoj Kladuši danas je bilo mjesto nesvakidašnjeg prizora ali i predmet kriminalističke istrage pripadnika MUP-a, koji su otkrili mini laboratorij za uzgoj kanabisa u prizemlju kuće, osumnjičenog inicijala M.K. koje je jučer uhapšen. na terenu su bili pripadnici MUP-a USK, kao i pripadnici krim policije koji su vršili uviđaj.

Koliko dugo je radio ovaj mini laboratorij za sada nije poznato. No istraga i posmatranje objekta kao i osumnjičenog, potvrdila je sumnju da se na ovom mjestu, u samom prizemlju, pored porodične kuće osumnjičenog, nalazi mini opremljen laboratorij za uzgoj kanabisa u zatvorenom prostoru. U prizemlju kuće, pronađeno je i nekoliko kilograma kanabisa, sadnice ali i nekoliko stabljika sa pratećom opremom za uzgoj. 

Tokom jučerašnjeg privođenja osumnjičenog 40-godišnjaka, izvršen je i pretres porodične kuće. U njoj danas, niko od članova porodice, nije bio raspoloženi za kometarisanje ovog događaja.

Prvo je ovo otkrivanje laboratorije za vještačku proizvodnju kanabisa u ovoj godini, a osumnjičeno lice od ranije je poznato istražnim organima. Nad njim se trenutno vrši kriminalistička obrada, a o svemu je upoznato i Kantonalno tužilaštvo, koje je naredilo daljnju istragu s ciljem dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.