BIH

Ministar Kurić razgovarao sa jedinim bh. bodybuilderom sa cerebralnom paralizom Nadirom Hajrom

Obećao konkretnu pomoć i podršku

Redakcija

12.2.2016

Nakon što je dobio poziv za učešće na prestižnom svjetskom takmičenju "Arnold Classic 2016", ministar kulture i sporta Mirvad Kurić razgovarao je danas sa Nadirom Hajrom, jedinim bh. bodybuilderom sa cerebralnom paralizom, saopćila je Press-služba KS.

Nadir je jedini bodybuilder iz BiH koji je u ovom zdravstvenom stanju uspio izboriti učešće na pomenutom takmičenju. Svojim trudom i voljom dokazao je da prepreke za uspjeh ne postoje.

Ministar Kurić obećao je pomoć i podršku mladom bodybuilderu resornog ministarstva s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata. Istakao je da se sportistima mora odati priznanje za njihovo učešće i uspjeh na svjetskim takmičenjima, zbog čega smatra da se sve državne institucije trebaju uključiti u uspostavljanje najefikasnijeg mehanizma za promociju i podršku sportu u Bosni i Hercegovini.

Hajro se zahvalio ministru Kuriću na prijemu i pruženoj podršci.

"Ugodno me iznenadio ministrov poziv. Podrška državnih institucija u ovakvim momentima je neophodna i zaista sam mu zahvalan što je prepoznao moj potencijal i što je spreman pomoći. Ministarstvo kulture i sporta KS jedino je ministarstvo koje me kontaktiralo i ponudilo konkretnu pomoć i podršku", istakao je Hajro.