VIJESTI

Ana Babić ugostila naše predstavnike na Eurosongu 2016.

Dalal Midhat-Talakić i Fuada Backović-Deen razgovarali sa predsjednicom Skupštine KS

Redakcija

12.2.2016

Predstavnike Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2016. godine u Štokholmu Dalal Midhat-Talakić i Fuada Backović-Deen-a ugostila je predsjednica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić. Nakon tri godine odsustva sa takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, naša država će ponovno imati priliku muzikom i pjesmom braniti svoje boje.

dsc-1004

Detalj s današnjeg sastanka

- Znamo okolnosti koje su nas u prethodne tri godine udaljile od ovog takmičenja i posebno mi je drago da smo se  zajedničkim naporima uspjeli ponovno priključiti evropskim zemljama ove godine u Švedskoj. Želim vam da na najbolji način predstavite našu zemlju, budete prepoznati i upamćeni po dobroj  pjesmi i još boljem  nastupu, i zašto ne očekivati i najbolje plasmane, kad kažete da imamo dobru pjesmu - poručila je ovom prilikom predsjedateljica Babić koja će takođe pružiti finansijsku podršku delegaciji Bosne i Hercegovine i našim takmičarima na Eurosongu 2016. godine.

Kako su istakli Dalal i Deen, sa pjesmom koja će 19. februara imati svoju promociju u sarajevskoj Vijećnici nekako sve ide kako treba, dok svi drugi poslovi zahtjevaju posebne napore. Stoga svaka podrška, kao i ova predsjedateljice Babić, je itekako dobrodošla te su izrazili posebnu zahvalnost predsjedateljici Babić na njoj.