NOGOMET

Rooney bi u Šangaju imao sedmičnu platu od 640.000 eura!

Na meti kineskih klubova

Fena

12.2.2016

Engleski mediji u petak pišu kako se na meti kineskih nogometnih klubova našao Wayne Rooney te da bi 30-godišnji napadač, u slučaju da pristane na transfer u Šangaj SIPG, mogao postati najplaćeniji nogometaš svijeta.

Daily Mail navodi da Šangaj Rooneyju nudi sedmičnu plaću od pola milijuna funti (oko 640 hiljada eura), što je skoro duplo više od njegove trenutne plaće u Manchester Unitedu.

Šveđanin Sven-Goran Eriksson, trener Šangaja, izjavio je za švedski Expressen kako bi Kina mogla biti dobar izbor za Rooneyja s obzirom na krizu Manchester Uniteda i ne baš sjajne partije koje engleski napadač pruža u ovoj sezoni.

"Ko ne bi želio Waynea Rooneya u ekipi? Ali prilično sam siguran da on ne želi napustiti Manchester United. Barem ne u ovom trenutku. No, samo je pitanje vremena kada će imena poput Ronalda ili Messija, odnosno nogometaši tog kalibra zaigrati u Kini", prokomentirao je Eriksson događanja u kineskom nogometu, koji zbog velikog novca koji se ulaže postaje sve privlačnija destinacija za svjetske nogometaše.