KULTURA

"Ja mahaluša" za Valentinovo u Monumentu

Uvijek se traži karta više

Redakcija

12.2.2016

Najveći pozorišni hit u posljednjih deset godina u BiH, komedija nad komedijama, cabaret "Ja, mahaluša", koji je na sceni već petu godinu, nakon uspješne turneje u Hrvatskoj, vraća se u Sarajevo gdje za Valentinovo, 14. februara igra u Monumentu (21 sat), a u ponedjeljak, 15. februara u Kamernom teatru (20 sati).

Nenadmašna Nela Đenisijević je 185. put izvela svoju Mahalušu da je svima zastajao dah odavde do Australije, Švedske, Holandije, Austrije, Hrvatske i još gdje kuda...... Nastala prema bestseleru autorice Indire Kučuk Sorguč i prve nezavisne profesionalne teatarske produkcije FILTER, ova komedija ostaje i opstaje kao čudo uspjeha u zemlji u kojoj sve tavori.

mahalusa12

"Ja, mahaluša" je nezamjenjiva komedija koja i poslije četiri godine igranja razgaljuje, oplemenjuje, zabavlja i obara s nogu. Ona je ujedinila sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog, publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvorena za svakoga koji je spreman zabaviti se a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima uvijek se traži karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike i plesne tačke.
"Ja, mahaluša" je kultna komedija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim jer obrađuje fenomene svakodnevnice ( sponzorstvo, s kim u brak, klimaks, nevjeru, papučarstvo, seks za jednu noć i nevinost) na komičan način. U predstavi igraju famozna Nela Đenisijević i njen partner Nenad Tešić koji oduševljava u ulozi smušenog Bosanca, Mr BiHna.

"Ja, mahaluša" u Monumentu u nedjelju, 14. februara s početkom u 21 sat i u Kamernom u ponedjeljak, 15. februara s početkom u 20 sati, rezervacije na tel. 033 550 476.