BIH

Merhametovoj narodnoj kuhinji „Imaret“ donirani prehrambeni artikli u vrijednosti od 7. 000 KM

Donacija firme „Aksemont“ Srebrenik

M.Mu

12.2.2016

Merhametova narodna kuhinja „Imaret“ Tuzla dobila je danas vrijednu pomoć. Riječ je o donaciji srebreničke firme  „Aksemont“ koja je narodnoj kuhinja donirala prehrambene artikle u vrijednosti  od 7. 000 KM.

Prema riječima, Kemala Alatića, vlasnika firme „Aksemont“, donacija narodnoj kuhinji „Imaret“ daje posebne emocije.

-Predstavnici narodne kuhinje rekli su nam šta im je u ovom momentu najpotrebnije. Odlučili smo djelovati brzo i pomoći narodnoj kuhinji. Donirali smo im sve ono što je potrebno za nesmetan rad narodne kuhinje jedan period – kazao je Alatić.  Istakao je da će i ubuduće nastaviti pomagati rad narodne kuhinje.

1

Narodna kuhinja priprema dnevno 2.400 obroka

-Pratiti ćemo situaciju u narodnoj kuhinji i  rado ćemo se odazvati svakom pozivu.  Pozivam privrednike i predstavnike vlasti da zajedno obratimo malo više pažnje na egzistenciju naših građana – dodao je Alatić.

Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla iskazala je svoju zahvalnost, kako kaže, na jako vrijednoj donaciji.

-Apel za pomoć ovoj firmi mi smo uputili prije desetak dana. Hvala im što su se odazvali. Sa ovom donacijom mi možemo funkcionisati u narednih dvadesetak dana – rekla je Husanović. Dodala je da se zahvaljuje svima koji su se odazvali pozivu za spas narodne kuhinje.

-Zahvaljujući donatorima koji su prepoznali naš poziv, nastavljen je rad narodne kuhinje – istkla je ona.

Inače, narodna kuhinja „Imaret“ dnevno priprema 2. 400 obroka, koji se raspoređuju na 16 punktova u Tuzlanskom kantonu.