LIFESTYLE

NEPOBJEDIVI DUH Sjetite se ovog dečka svaki put kada kažete "ja to ne mogu"!

Rođen s rijetkim oblikom nanosomije

Autor:(A. Vr.)

11.2.2016

 

Brenden James Baker iz Abilenea u Teksasu, od prije nekoliko dana trinaestogodišnjak, rođen je s rijetkim oblikom nanosomije, s takozvanim Desbuquoisovim sindromom.

Koliko je poznato, nalazi se među samo 34 osobe na svijetu koje se nose s tim problemom, a bolest mu je dopustila da dosegne tek 70 centimetara i nešto manje od 11 kilograma.  

No, da veličinu čovjeka ne čine centimetri i kilogrami već srce, Brenden je još jedanput potvrdio uoči svoje rođenanske proslave jer je odbio baš sve poklone i zatražio da se ono što je bilo namijenjenu njemu uplati lokalnoj dječjoj bolnici.

"To je moj Brenden. Oduvijek je više brinuo o drugima nego o sebi. I to je ono što me kod njega zapanjuje, koliko mu je srce. Uprkos svemu, nikad ga nisam vidio slomljenoga, mislim da niti dana nije proveo u tuzi", opisao je Brendena ponosni otac Chris Baker, koji svom sinu ujedno pomaže da vodi vlastitu malu zakladu na stranici GoFundMe.

Kada je pokrenuo akciju Children Miracle Network Fundraiser, Brenden se nadao da će skupiti tri hiljade dolara kako bi bolesnoj djeci kupio igračke, no priča je aktelna i danas jer donacije ne prestaju pristizati.

Na računu se skupilo već trinaest hiljada, a Brenden takorečeno živi za trenutak kada će preuzeti ček i odnijeti ga direktoru spomenute bolnice.   

No, niti to nije sve što vam možemo reći ovom nevjerovatnom dječaku. Za kraj smo sačuvali video koji će vam zorno dočarati kakvog je karaktera i nepobjedivog duha, zapis koji je na Youtubeu objavljen 14. marta 2014. godine i koji je do danas ostao gotovo nezapažen.

Brenden je tog dana unatoč svim fizičkim teškoćama na pozornici zaplesao s članovima skupine Fly Dance Company iz Houstona, s momcima koji su ga primili u svoju grupu.

Svakako pogledajte, već će vam s prvim kadrovima biti jasno zašto je naslov članka takav kakav jest.