REGION

Uhapšen maloljetnik iz Nikšića koji je počinio 21 krivično djelo

D.T. sproveden državnom tužiocu za maloljetnike

Srna

11.2.2016

Crnogorska policija uhapsila je maloljetnika iz Nikšića čiji su inicijali D.T. (17) koji je na području te opštine izvršio 19 krivičih djela, kao i dva krivična djela u Budvi i na Cetinju.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su 19 imovinskih delikata počinjenih na području ovog grada i zbog sumnje da ih je počinio lišili slobode maloljetnog D.T. iz Nikšića", navodi se u saopštenju crnogorske Uprave policije.

Sedamnaestogodišnjak je osumnjičen da je ukrao šest automobila koje je policija kasnija pronašla i vratila vlasnicima, kao i cd plejere, akumulator, alat i lične i druge stvari iz drugih putničkih vozila. Sumnja se da je D.T. iz vozila otuđivao i gorivo, a u nekoliko navrata nije platio gorivo zaposlenim na pumpama.

Osumnjičeni D.T. je, uz poseban izvještaj, sproveden državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. Nakon saslušanja D.T. je priveden sudiji za maloljetnike Osnovnog suda u Nikšiću koji mu je odredio jednomjesečni pritvor u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Službenici policije u Budvi rasvijetlili su još dva krivična djela za koje je takođe osumnjičen D.T. Policajci su u Budvi pronašli tri vozila koja je, kako se sumnja, D.T. ukrao, a od kojih jedno na području Nikšića, a druga dva na području Budve i Cetinja.