BIH

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko posjetio Sigurnu kuću

Razgovarao sa izvršnom direktoricom Fondacije lokalne demokratije Jasminom Mujezinović

Autor:A. Vr.

11.2.2016

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko posjetio je danas Sigurnu kuću u Sarajevu  i tom prilikom razgovarao sa izvršnom direktoricom Fondacije lokalne demokratije Jasminom Mujezinović, menadžericom Sigurne kuće Muberom Hodžić-Lemeš i stručnom saradnicom, psihoterapeutkinjom Enisom Mešić.

Ovom prilikom Jusko je iskazao i svoju ličnu i podršku Ministarstva kojeg predstavlja radu Sigurne kuće i Fondacije lokalne demokratije u provođenju programa prevencije i zaštite od nasilja. 

Posjeta je rezultirala  i uspostavljanjem saradnje u funkciji pružanja direktne pomoći korisnicama – žrtvama nasilja u porodici kroz dogovor o kontinuiranom treningu samoodbrane koji će voditi lično ministar Jusko. 

s-sastnak-u-sigurnoj-kuci

Osim sticanja konkretnih vještina samoodbrane, žrtve nasilja će steći i osjećaj samopouzdanja i lične vrijednosti što će ih podržati da trajno izađu iz uloge žrtve.

Fondacija lokalne demokratije sa Ministarstvom za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo intenzivno surađuje na svim programima koji doprinose boljoj zaštiti žrtava i kažnjavanju počinilaca nasilja, navode iz Sigurne kuće.