BIH

ZENICA Radovi na Bulevaru teku prema planiranoj dinamici

Završetak radova krajem marta

D. Pa.

11.2.2016

Kako je "Avazov" portal već pisao, u Zenici se izvode radovi na djelimičnoj rekonstrukciji i sanaciji Bulevara Ezhera Arnautovića, Bulevara Kulina bana i Bulevara Kralja Tvrtka I u Zenici. Podsjetimo, radi se o projektu koji podrazumijeva radove na odvodnji, ivičnjacima, gornjem sloju asfalta na kolovoznim površinama i pješačkim stazama, kao i djelimičnoj sanaciji betonske podloge.

Osim toga, u okviru radovi planirana je izgradnja biciklističkih staza sa obje strane Bulevara, što je naročito obradovalo brojne građane Zenice. Tako će se biciklistička stazagraditi sa obje strane trotoara na Bulevaru Ezhera Arnautovića, počev od kružnog toka Bojin Vir, pa do kružne raskrsnice na Bulevaru Kulina bana i Bulevaru Kralja Tvrtka I.

Trenutni radovi odvijaju se planiranom dinakom, a trenutno se vrši skidanje asfaltnog kolovoza i prvog sloja betonske ploče. Prema riječima nadležnih u JP za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica", osim pomenutih u toku su i radovi na rekonstrukciji trotoara i izgradnji biciklističke staze, a bit će uređena i tri autobuska stajališta.

Planirani završetak radova čija vrijednost iznosi 2 miliona maraka predviđen je za 20. mart, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.