VIJESTI

TUZLA Potvrđene identifikacije za još pet žrtava proteklog rata

Identifikacioni centar "Podrinje"

A. Hadžić

11.2.2016

U Identifikacionom centru "Podrinje" u Tuzli danas je izvršeno potvrđivanje identifikacija za još pet žrtava ubijenim tokom proteklog rata, a čiji su posmrtni ostaci pronađeni na nekoliko različitih lokacija.

Nezira Smajilović potvrdila je identifikaciju za svoju devedesetogodišnju majku Fatimu Osmanović iz Magašića kod Bratunca, ubijenu 1992.godine.

- Nakon poplava 2014.godine u jednom potoku pronađena je lobanja moje majke. Želim da ukopam tu lobanju, pa ako se pronađe još neki dio tijela dodatno ćemo ga ukopati. Kako sam čula ubijena je u kući koju nije htjela da napusti – ispričala nam je Nezira.

Sabir Mujanović identificirao je posmrtne ostatke svog oca Sabrije koji je nestao 12.jula 1995.godine, čiji su posmrtni ostaci pronađeni na lokalitetu Veljova Glava  U vrijeme očeve smrti, Sabir je imao samo četiri godine.

Identifikaciju posmrtnih ostataka Sakiba Hožbe izvršio je njegov šurak Amir Kulaglić.

amir-kulaglic

Amir Kulagić

- Moj zet i moj veliki prijatelj Sakib Hožbo krenuo je iz Srebrenice 11.jula u koloni koja se probijala prema Tuzli. U rejonu Bokčina Potoka je ranjen. Njegova dva brata pritrčala su da mu pomognu, ali su i oni stradali – ispričao nam je Kulaglić.

Pored Fatime Osmanović, Sabrije Mujanovića, Sakiba Hožbe, potvrđene su identifikacije i za Sabita Krdžića iz Poznanovića, te Mustafu Šečića iz Zvornika čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Erdutu u Republici Hrvatskoj.