BIH

Pavlović i još tri uhapšene osobe predati Tužilaštvu BiH

Uhapšeni u akciji SIPA-e

M. Aš.

11.2.2016

21:14 Nakon kriminalističke obrade u SIPA-i, Pavlović, Garić, Lazić i Blagojević predati su Tužilaštvu BiH. 

15:10 "Avaz" saznaje da je četvrta osoba uhapšena u današnjoj akciji SIPA-e Blago Blagojević. Osim Blagojevića danas su uhapšeni Pavlović, Garić i Lazić.

Perica Stanić, direktor SIPA-e, potvrdio je za "Avaz" današnja hapšenja kazavši da bi uhapšeni uskoro trebali stići u ovu državnu agenciju. 

14:40 "Avaz" nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi da je SIPA prije nekoliko minuta uhapsila i četvrtu osobu koja se dovodi u vezu s nezakonitostima u "Pavlović banci".

12:20 Pripadnici SIPA-e danas oko 12 sati na području Trebinja uhapsili su vlasnika "Pavlović banke" Slobodana Pavlovića.

Pavlović se nalazi na putu za Sarajevo gdje će biti saslušan.

Ovo je treće hapšenje od jutros, prije Pavlovića SIPA je danas oko 10 sati uhapsila i bivšeg direktora banke Peru Lazića kao i bivšeg referenta za obradu kredita Ljiljanu Garić.

Tužilaštvo BiH i policijske agencije tragaju za još osumnjičenih osoba koje će biti uskoro uhapšene. Tužilaštvo BiH vodi istragu u predmetu koja se odnosi na krivična djela finansijskog kriminala, vezana za poslovanje navedene banke i njenog vlasnika. 

11:20 Pripadnici SIPA-e danas su uhapsili Peru Lazića bivšeg direktora "Pavlović banke" u Bijeljini.

Lazić je uhapšen danas oko 10 sati u Bijeljini, a razlozi njegovog hapšenja su, saznaju izvori BN TV, brojne malverzacije, nenamjenski krediti i pranje novca koji se vežu za "Pavlović banku".

Zajedno sa Lazićem, jutros je uhapšena i Ljiljana Garić, tadašnji referent za obradu kredita u "Pavlović banci". 

Kako prenosi BN TV, Lazić i Garićeva nisu jedini koji će biti uhapšeni, očekuje se hapšenje još nekoliko lica povezanih sa gore navedenim radnjama.