VIJESTI

TEŠANJ Majke uličnom prodajom kolača za liječenje osmomjesečnog Adina prikupile 3.751 KM

Neobična humana akcija

Autor:M. Č.

11.2.2016

Nakon što je kod osmomjesečnog Adina Maličevića iz Tešnja dijagnosticiran rani oblik epilepsije, lijekovi nisu dali željene rezultate. Za preciznu dijagnozu oboljenja roditelji bebe su upućeni na Klinički centar u Ljubljani. Oni za ovo, međutim nemaju novca.

 - Nisam ja u mogućnosti s parama i sa svim ostalim da ga izliječim, da bude zdrav kao ostala djeca. Nadam se da će se u Ljubljani uspostaviti dijagnoza kako bi krenulo kvalitetno liječenje - kaže Muhamed Maličević, Adinov otac.

malicevici-02-16

Porodica Maličević

Adin je rođen kao zdrava beba. Nekoliko mjeseci poslije roditelji su primijetili da nešto nije u redu.

- Beba je rođena normalno. U trećem mjesecu sam primijetila prevrtanje očima, kočenje, ne drži mi glavu lijepo, eto... - kaže majka Melisa Maličević.

Na nesvakidašnji način u pomoć su priskočile majke Tešnja. Spremile su mnoštvo kolačića i uz pomoć najmlađih prodavali ih na ulici. Na ovaj način su prikupile 3.751 maraka i tako pomogle malom Adinu da što brže ponovo bude zdrav.

- 15 žena iz našeg udruženja odmah se odazvalo akciji. U stvari, mi kolače ne prodajemo. Ko koliko hoće novca da stavi u kutiju to je - kaže Suada Mujkić iz UŽ "Ruka" iz Kaloševića.

malicevic-otpusno-pismo-02-16

Otpusno pismo Adina Maličevića

- Više građani daju pare nego što uzimaju kolače, ali odziv je dobar - kaže Almira Đuhera, koja je s mališanima iz jedne od tešanjskih igraonica pomagala u prodaji.

Na ovaj način prikupljeno je 3.751 maraka. Ovo nije dovoljno jer će se, nakon uspostave dijagnoze morati finansirati i liječenje, pa roditelji pozivaju sve koji mogu pomoći da budu uz njih i tako pomognu malom Adinu da ozdravi.

Žiro račun je otvoren kod Sparkasse 199-460-60574538-53

SWIFT; GIBAATWG                     

Beneficiary; BA391994606057453853