NOGOMET

Dva engleska velikana žele dovesti zvijezdu Barcelone za nevjerovatnih 185 miliona eura!

Novac je jedino bitan

Autor:(A. Vr.)

10.2.2016

 

Jedna od prvih zvijezda Barcelone, Neymar već mjesecima ne prestaje silaziti s naslovnica španskih i engleskih medija. Brazilca sve češće sele s NouCampa, a prije nekoliko dana bio je povezan i s mogućim odlaskom u Real Madrid.

Jedino što bi moglo ići u prilog cijeloj priči je činjenica da Neymar još uvijek nije riješio pitanje novog ugovora s Kataloncima.

U Barceloni nikoga previše ne uzbuđuju nagađanja o njegovom eventualnom odlasku jer su uvjereni kako će Brazilac na kraju sezone staviti potpis na novi ugovor.

Ipak, zadnja stranica engleskog Suna u srijedu je objavila novu vijest vezanu uz Neymarov mogući transfer, a sada su se u utrku navodno uplela i dva engleska velikana, tačnije Manchester City i Manchester United.

Englezi su navoodno spremni otkupiti Brazilčev ugovor koji iznosi vrtoglavih 185 miliona eura. Sun također napominje kako Unitedov Izvršni direktor EdWoodward već duže vrijeme želi vidjeti Neymara na Old Traffordu, dok s druge strane iste želje ima i budući glavni strateg 'građana' Pep Guardiola.

Izgleda kako bi u ovom 'ratu' pobjedu vrlo vjerovatno odnio City s obzirom kako su izgledi da njihov gradski rival iduće sezone igra Ligu prvaka vrlo mali. Ipak, valja ostati oprezan i vidjeti kako će se ova situacija odvijati i koliko u cijeloj priči ima istine.