VIJESTI

Tuzlanski livničari čekaju na uplatu po 500 KM

Održan sastanak predstavnika Vlade TK i radnika Livnice čelika

E. Sk.

10.2.2016

Ukoliko novčana sredstva Vlade Federacije BiH do večeras budu distribuirana na žiro-račune radnika Livnice čelika, osamnaestorica livničara zamrznut će višednevni štrajk glađu i nastaviti pregovore sa predstavnicima vlasti.

- Žurimo kako bi iznos od 48.000 KM što prije prebacili na račun Sindikata metalaca TK, a nakon toga i na račune radnika. Naš cilj je da Livnica čelika radi, da radnici zarađuju plaću, a vjerujte imamo projekat za realizaciju takvog cilja - kazao je Suvad Osmanagić, savjetnik federalnog premijera za ekonomska pitanja.

Međutim, radnici u štrajku čekaju da se dato obećanje ostvari i sve dok novac ne bude na njihovim računima neće otići kućama.

- Sve se ovo moglo riješiti za pet minuta. Mi ćemo novčana sredstva čekati najkasnije do petka u podne. Ukoliko do tada novac ne bude uplaćen neka očekuju novo Praško proljeće – kazao je Zijad Pirić.

Ipak, sudeći po ozbiljnosti i ažurnosti Suvada Osmanagića te činjenice da su se užurbano pravili spiskovi radnika, očekuje se da će obećani novac večeras ili najkasnije sutra naći na žiro-računima 90 radnika Livnice čelika.