CRNA HRONIKA

GRANIČNA POLICIJA Uhapšena dva državljanina BiH

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Fena

10.2.2016

Policijski službenici Postrojbe granične policije Aerodrom jučer su uhapsili dva državljana BiH. Na letu iz Podgorice uhapšen je R.B. (1970) dok je na letu iz Istanbula uhapšen Dž.D. (1976).

Kako je danas saopćeno iz Ureda za informiranje Granične policije BiH, graničnim provjerama je utvrđeno da R.B. potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede, dok je za Dž.D. utvrđeno kako ga potražuje Općinski sud Mostar zbog kaznenog djela izazivanja opće opasnosti.

Osobe su predane službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo i Federacije BiH na daljnje postupanje.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum prilikom izlaska iz BiH uhapšen je D.A. (1990), državljanin Crne Gore. Graničnim provjerama utvrđeno je kako ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela teške krađe u pokušaju. Policijski službenici Postrojbe granične policije Hum predali su D.A. službenicima Sudske policije Goražde.

Policijski službenici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina jučer su u tri odvojena slučaja spriječili protuzakoniti promet 15 svinja bez potrebne dokumentacije. Svinje su otkrivene prilikom granične kontrole vozila u graničnom pojasu Glavičice na području Bijeljine. Automobilima su upravljali LJ.P. (1974), R.R. (1990) i R.K. (1958), državljani BiH. Nakon toga s događajem je upoznat inspektor Veterinarske inspekcije Bijeljina koji će nastaviti raditi na ovom predmetu, navodi se u saopćenju.