LIFESTYLE

Ovom muškarcu se u roku od pola sekunde život pretvorio u pakao!

Nevjerovatan događaj iz Velike Britanije

(Al. Ti.)

10.2.2016

Mark Pearson hodao je najprometnijom željezničkom stanicom u Velikoj Britaniji, baš u vrijeme gužve. No, jedan dodir i pola sekunde zauvijek je promijenio njegov život.

U jednoj ruci Mark Pearson nosio je novine, a drugom je držao ruksak. Dok je na stanici Waterloo u Londonu prolazio pored žene koja je dolazila iz suprotnog smjera, ramenima su se nakratko dotaknuli, bar je tako mislio 51-godišnji muškarac.

Sve dok ga žena, glumica koja je išla na probu, nije prijavila policiji da ju je seksualno napao. Ispričala je detalje 'silovanja'. Iako je cijeli slučaj bio apsurdan, Mark Pearson povlačen je po blatu, a godinu dana trajala je njegova borba na sudu i izvan njega. Prošle sedmice porota je na 90 minuta vijećanja odlučila da ipak nije kriv. No, šteta je već bila učinjena.

- Svakome ko je vidio snimke nadzornih kamera bilo je jasno da to nisam mogao učiniti. Trebao sam stati, sagnuti se, staviti ruku pod njenu suknju, penetrirati u nju, izvaditi ruku i sve to dok u toj ruci držim novine i hodam peronom - ispričao je Pearson koji danas pati od depresije.

- Tih pola sekunde pretvorilo se u godinu dana pakla za mene. Država mi je priskrbila mentalnu torturu, iako nije bilo niti jednog svjedoka i forenzičkog dokaza, poslali su me na sud - požalio se ovaj farmer, prenosi BBC.