VIJESTI

Na Jahorini pada snijeg, na Bjelašnici kiša

Visina snijega od 5 do 20 centimetara

Fena

10.2.2016

Na Jahorini danas pada snijeg. Vidljivost je 150 m. Temperatura izmjerena u 7.30 sati bila je minus 1 stepen. Trenutna visina snijega je 20 cm na stazama. Vjetar puše brzinom 26 m/s.

Kako navode iz Olimpijskog centra Jahorina u funkciji su Poljice ski lift i baby lift, dok Poljice šestosjed i dvosjed ne rade, kao ni Ogorjelica I šestosjed i Ogorjelica II dvosjed.

Također u funkciji nisu ni Rajska dolina ski lift, kao ni Olimpik ski lift i Skočine šestosjed.

Ski liftovi koji su u funkciji rade od 9.00 do 16.00 sati, a noćno skijanje neće biti organizovano večeras na stazi Poljice. 

Kako navode iz KJP ZOI' 84 vrijeme na Olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman je kišovito sa vjetrom.

U Babinom dolu na Bjelašnici zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nedovoljne količine snijega nisu u funkciji Ski liftovi BX , K1 (kolijevka) kao ni trosjedna žičara tako da uslova za skijanje nema do daljnjeg. Noćno skijanje na Bjelašnici takođe je odgođeno.

Na Malom polju na Igmanu puštena su u rad dva baby lifta i tubing staza, dok je na Velikom polju u funkciji staza za nordijsko skijanje. Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 7cm, a temperatura je 2 stepena.

Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 15 cm, dok je temperatura minus 1 stepen. Na Malom i Velikom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 5/10 cm, a temperatura je 0 stepeni.