CRNA HRONIKA

ADALETA ADILOVIĆ-HASOVIĆ: Ucjenama me natjerao da ga prijavim Tužilaštvu

Odgovor na optužbe Kenana Vučijaka

Ad. ALJIMI

10.2.2016

Nakon što je u razgovoru za naš list Kenan Vučijak, direktor Osnovne škole „Isak Samokovlija“, kojem se na Općinskom sudu u Sarajevu sudi za zloupotrebu položaja te iznudu, iznio niz optužbi na račun Adalete Adilović-Hasović, vlasnice turističke agencije „Fox Travel“, a koja je organizirala ekskurzije i školske izlete za učenike ove škole, obratila nam se i Adilović-Hasović. 

Interes učenika

Ona je u svom pismenom reagiranju naglasila da je, u skladu sa zakonom, prijavila bivšeg direktora JU OŠ „Isak Samokovlija“ za iznudu. 

Vezana vijest >>> KENAN VUČIJAK: Sklonili su me zato što nisam bio poslušan

- To je tačno, i to bih opet uradila, jer vjerujem u pravnu državu, pravdu i pravičnost. Što se tiče navoda da sam prevarila nekoga, to je apsolutno netačno. Agencija „Fox Travel“, čija sam vlasnica, dugi niz godina vrlo kvalitetno organizira škole u prirodu i đačke ekskurzije u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, vodeći računa o interesima učenika i njihovih roditelja, posebno u odgojno-obrazovnom segmentu, tokom organizacije navedenih aktivnosti - kazala je Adilović-Hasović, koja je nadalje ustvrdila da je njena agencija imala poseban senzibilitet prema učenicima slabog imovnog stanja te da su za njih usluge često davane besplatno. 

Prema njenim riječima, ne radi se o osveti prema bilo kome, a posebno ne prema direktoru škole s kojim je sarađivala nekoliko godina. 

faksimil

Faksimil pismenog reagiranja Adalete Adilović-Hasović

Obmana javnosti

- Izlazak u medije je bio njegov očajnički i očigledan pokušaj javne diskreditacije mene kao uspješnog privatnog poduzetnika, jer sam osoba koja je hrabro prijavila iznudu, svjesna da će to negativno utjecati na poslovanje moje firme. Na to me prisilio upravo on, ucjenama koje su dokumentirane tokom istražnog postupka, te moja vjera u pravnu državu. Strašno je bilo pročitati kako je rekao da sam nekome prijetila, da ne plaćam poreze i da obaram cijene na tržištu. To su notorne neistine i čista obmana javnosti. Za sve navedeno postoje materijalni dokazi i mnoštvo svjedoka - navela je Adilović-Hasović na kraju svog reagiranja.