VIJESTI

SAZNAJEMO: GRAS kupuje 20 minibusa, 15 trolejbusa i 40 autobusa

Preduzeće obnavlja vozni park

A. KOVAČEVIĆ

10.2.2016

Tender za nabavku minibusa u preduzeću GRAS poništen je prošle sedmice pa će Vlada KS morati raspisati novi. Iz ovog preduzeća navode da je tender poništen zbog toga što nijedan ponuđač nije mogao dati traženi kvalitet. 

Imaju novca

Besim Hamidović, predsjednik Nadzornog odbora GRAS-a, kazao je da će se odmah krenuti s raspisivanjem novog.

- U planu je bila nabavka 10 minibusa, ali, kako trenutno imamo dovoljno novca na raspolaganju, jer smo od Vlade dobili dva miliona KM, novi tender će biti raspisan za nabavku 20 vozila. Od raspisivanja mora proći 45 dana i nadamo se da ćemo tad imati i minibuse - rekao je Hamidović te dodao da će na ovaj način olakšati mještanima padinskih naselja. 

besim-hamidovic

Hamidović: Ubrzo javni poziv

Također, GRAS će obnoviti i trolejbuski saobraćaj, jer, kako kaže Hamidović, novcem koji je odobrila Vlada bit će kupljeno i 15 trolejbusa. 

Donacija u martu

- Osim toga, u planu je nabavka i 40 autobusa. Javni oglas za nabavku tih autobusa bit će raspisan najkasnije za dvije sedmice. Na ovaj broj autobusa treba dodati i 20 novih koje ćemo u martu dobiti kao donaciju iz Istanbula. Tako ćemo dobiti ukupno 40 autobusa, što će znatno obogatiti naš vozni park - istakao je Hamidović.

Novi tramvaji

Također, postoji mogućnost i za donacijom tramvaja iz Haga, čime bi se poboljšao i tramvajski saobraćaj. Hamidović je rekao da će u saobraćaj uskoro biti pušteni i novi trodijelni tramvaji iz Turske.