LIFESTYLE

Ovo je igra koju je Apple zabranio zbog “prikaza nasilja prema djeci”

The Binding of Isaac Tyron

Autor:(A. Vr.)

9.2.2016

 

Producent igre The Binding of Isaac Tyron Rodriguez objavio je na Twitteru kako je Apple ne želi uvrstiti njihov novi proizvod u AppStore zbog “prikaza nasilja prema djeci”.

Pritom je priložio i sliku na kojoj stoji službeno objašnjenje: Vaša aplikacija ima sadržaj ili značajke koje prikazuje nasilje prema ili zlostavljanje djece, što nije dozvoljeno.

Kako piše Bug, The Binding of Isaac je neobična igra.

Stavlja vas u ulogu golog djeteta koji bježi od svoje sulude majke koja ga želi žrtvovati Bogu, pa padne u podrum i kao napad plače po svakakvim gadostima koje se nalaze tamo.

Uprkos toj bizarnosti, Isaac je pronašao svoju publiku koje sad već ima jako puno, ali je očito (zasad) neće tražiti i na Appleovim uređajima.

apple1

Naravno, tvorci igre su razočarani Appleovom odlukom, budući da se u AppStore i ranije moglo preuzeti i nasilnije igre od njihove. A ovo nije prvi ovakav sluČaj, i ranije su neke igre težim putem došle do određene platforme.

Tako je i Nintendo svojevremeno odbio ovu igru zbog „religijskog sadržaja“, no kasnije su je pustili na 3DS i Wii U konzole, a nakon upornog forsiranja članova razvojnog tima. Vjerojatno će i ovaj put doći do nekakvog dogovora s Appleovcima, prenosi tehnoklik.hr.