BIH

ČUBRILOVIĆ I CORMACK: Potrebna saradnja svih policijskih struktura u BiH

Predsjednik NSRS sastao se sa američkom ambasadoricom

Fena

9.2.2016

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je neophodna efikasna saradnja svih policijskih struktura u RS i BiH, kao i s međunarodnim institucijama, posebno u oblasti sprečavanja terorizma koji predstavlja realnu prijetnju za sigurnost u regionu.

Čubrilović je o ovom pitanju razgovarao s ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack.

Ukazao je na potrebu da svi organi i institucije u RS i Bosni i Hercegovni svoje aktivnosti usmjere na stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta, razvoj realnog sektora i poboljšanje standarda življenja, saopćeno je iz kabineta predsjednika entitetskog parlamenta.

Čubrilović je izrazio opredijeljenost za evropske integracije i dodao da je Narodna skupština Republike Srpske aktivno učestvovala od samog početka procesa evrointegracija. 

Istakao činjenicu da je entitetski parlament jednoglasno usvojio izjavu o evropskom putu i značajano doprinosi u donošenju i sprovođenju reformskih zakona, navodi se u saopćenju.

Govoreći o zakonskoj regulativi u oblasti obrazovanja, Čubrilović je ukazao na potrebu da se reforma svih nivoa obrazovanja sprovede u skladu s potrebama tržišta rada, prilagođenosti evropskim standardima i podizanju kvaliteta obrazovnog procesa.