SARAJEVO

VOGOŠĆA Potpisan ugovor o dodjeli finansijskih sredstava Udruženju antifašista i boraca NOR-a Vogošća

Ugovor potpisan danas u Vogošći

Fena

9.2.2016

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predsjednik Udruženja antifasista i boraca narodno-oslobodilačkog rata Vogošća Refik Softić potpisali su Ugovor o finansijskoj pomoći za realizaciju odobrenih Projekata i troškova redovnog rada navedenog Udruženja.

- Općina Vogošća je u Budžetu za 2016. za pomoć boračkim udruženjima i civilnim žrtvama rata planirala 165.000 KM. Udruženje ABNOR-a Vogošća je prvo udruženje sa kojim je potpisan Ugovor. U Ugovoru je jasno definisano da će Općina Vogošća sufinansirati projekte koji su prošli na Javnom pozivu za sufinansiranje udruženja iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu kao i sufinansiranje troškova redovnog rada udruženja - naveo je načelnik Smajić.

Udruženju ABNOR Vogošća će u 2016. biti dodjeljena sredstva u iznosu od 5.600 KM. Za sufinansiranje projekata obilježavanja značajnih datuma - Igmanski marš, Dan žena, Dan oslobođenja Sarajeva, Dan pobjede nad fašizmom, Dan ustanka, Prva ofanziva - Krivoglavci, Dan državnosti i posjete znamenitim mjestim, 2.600 KM, a za sufinansiranje redovnog rada udruženja 3.000 KM, saopćeno je iz Općine Vogošća.