VIJESTI

LUKAVAC: U naselju Vijenac gorjelo 50 dunuma niskog rastinja

Vatrogasci spriječili širenje vatre prema kućama

Fena

9.2.2016

Na području naselja Vijenac u općini Lukavac jučer je došlo do požara niskog rastinja površine oko 50 duluma.

S obzirom da je opožarena površina na obilježenom minskom polju, vatrogasne jedinice Lukavac i Banovići su spriječavale širenje požara prema naseljenom mjestu i okolnim objektima.

Do jutarnjih sati požar se sam ugasio, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Na području Unsko-sanskog kantona, u Bihaću, Bosanskoj Krupi i Velikoj Kladuši, vatrogasci su imali ukupno devet intervencija, uglavnom na gašenje trave i niskog rastinja.

U Zeničko-dobojskom kantonu, u općini Kakanj, vatrogasci su imali dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja i suhe trave u naseljima Hrasno i Mile, dok su u općini Jajce, Srednjobosanski kanton, vatrogasci imali tri intervencije.

Na podurčju Hercegovačko-neretvanskog kantona, općina Konjic, vatrogasci su intervenirali u naselju Donje Selo, zaseok Borasi, gdje je gorjela štala te u naselju Donje Selo, gdje je gorjelo nisko rastinje, a požar je prijetio vikendicama.

Blagovremenom intervencijom požar je uspješno ugašen. U Kantonu Sarajevo vatrogasna jedinica je u izvještajnom periodu imala tri manje intervencije.

Potraga za nestalom osobom

U općini Olovo i dalje se vrši potraga za nestalim Adinom Mustajbegovićem. Pretraga je jučer vršena u rijeci Krivaji vizuelnim osmatranjem, a u potrazi su učestvovali članovi rafting kluba Olovo, civilna zaštita i mještani.

Pretrage su vršene od Buka do Soluna, a i danas se nastavljaju vizuelnim pregledom.