REGION

SVIREPO UBISTVO Mladići zaklali taksistu zbog računa od 40 KM!

Smrt taksi vozača

(N. K.)

9.2.2016

Milić Ilić (20) i Milan Petrović (19), obojica iz okoline Šapca, uhapšeni su zbog svirepog ubistva taksiste Čedomira Popovića (61) iz šabačkog „Siti taksija“.

Kod njih je pronađen nož kojim su u nedjelju preklali Popovića u njegovim kolima nedaleko od sela Metlić, a sumnja se da su to uradili jer nisu htjeli da plate račun od 2.390 dinara (oko 40 KM), piše Kurir.

Kako je utvrđeno, Popović se nešto poslije 19 sati javio dispečeru da je na autobuskoj stanici primio dvojicu putnika i da ih vozi u selo Zablaće, oko 20 kilometara od Šapca.

U 19.42 Čedomir se iz sela Metlić preko radio-veze javio dispečeru i rekao: „Uboden sam, mnogo krvarim, požurite!“ Teško ranjen pronađen je nedaleko od spomen-kompleksa Ašikov grob, što je oko pet kilometara dalje od prijavljenog odredišta.

– Kada su Hitna i policija stigle, Čedomir je bio svjestan i uspio je da im kaže da su ga ubola dvojica mladića koje je povezao – navodi izvor iz istrage i dodaje da je preminuo tokom operacije jer je mnogo iskrvario.

Sumnja se da je Ilić izvadio nož. On je, inače, odrastao u hraniteljskim porodicama, pošto su ga napustili roditelji.

Zorica Popović je u šoku zbog ubistva supruga. Sa suzama u očima kaže da ne može da se pomiri da Čedomira nema.

– Pozvao me njegov kolega i rekao da je Čeda imao havariju u Metliću, pa sam pomislila da je saobraćajna nesreća. Poslije su me nazvali i rekli da ga je neko napao, da je malo zagreban nožem, ali da je van životne opasnosti i da ga voze u bolnicu. Sin i ja smo odmah došli do bolnice da ga sačekamo, ne sluteći kakav užas ćemo vidjeti – jedva priča Zorica.

Ubrzo se suočila sa stravičnim prizorom.

– Ležao je na stolu, bio je sav umazan krvlju, ali svjestan. Vrisnula sam: „Čedo!“, a on me je pogledao. Tresao je nogama, borio se… Vidjela sam mu u očima kako mu se život gasi… Ljekari su sve pokušali, ali bila sam svjesna da se neće izvući – kaže očajna žena.

Čedomir Popović je u „Siti taksiju“ bio zaposlen manje od godinu dana. Prošle godine je operisao srce i ugrađena su mu dva stenta i bajpas.