BIH

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla raspisao konkurs za obuku iz cateringa

Nastavu će držati tim iskusnih predavača

Fena

9.2.2016

Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla" uz podršku Fondacije "Muharem Berbić" raspisao je konkurs za upis polaznica na besplatnu obuku za catering.

Polaznice obuke će imati priliku naučiti pripremati slane i slatke delicije, te organizirati različite vrste cateringa (poslovni ručkovi, konferencije, svadbe, rođendanske i druge proslave, događaji na otvorenom i drugo) kako bi se zaposlile, pokrenule vlastiti catering ili već postojeći biznis podigle na profesionalniji nivo.

Obuka obuhvata 64 sata teorijske i praktične nastave u oblasti osnova ugostiteljstva i kuharstva, osnova nutricionizma i zdrave ishrane, jelovnika i aranžmana ponude za različite događaje i grupe, profesionalizma i odnosa s kupcima, zatim osnova biznis plana i zakonske regulative potrebnih za pokretanje vlastitog posla, kao i marketinga i organizacije događaja.

Nastavu će držati tim iskusnih predavača, a po završetku obuke polaznice će dobiti certifikat o stečenim kompetencijama te, prema ostvarenim rezultatima, preporuke za dalji razvoj biznisa, saopćeno je iz Centra "Nahla".