VIJESTI

Bagarića optužuju da je slagao da je profesor

HDZ 1990 traži smjenu predsjednika Skupštine LK

Al. K.

9.2.2016

Osvrćući se na nedavnu ocjenu CCI koji je ocijenio da je rad Skupštine Livanjskog kantona najgori u FBiH, te gori nego ikad dosada i podsjećajući na djelo Pohvala ludosti Erazma Roterdamskog, kantonalni  HDZ 1990 na ironičan način govori o intelektualnim ograničenjima Livanjskog kantona.

Najodgovornijim za nerad Skupštine drže njenog predsjednika, Roberta Bagarića (HDZBiH), kojemu je, kako navode, bitno samo da ga nazivaju predsjednikom.

- Bagarić je na konstituirajućoj sjednici slagao da je profesor historije pa je kasnije rekao da ipak nije. Bagarić je osoba koja nema kapacitet voditi najviše zakonodavno tijelo u kantonu, a tomu u prilog govore i analize koje je napravio CCI - navodi u saopćenju „devedesetka“, te dodaje: Ali, kod ovakvih slučajeva uvijek postoji ono "ALI" čiju cijenu svi plaćamo i još ćemo dugo plaćati. To "ALI" stav je predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, koji govori kako smo na dobrom putu. Gospodin Čović, ukoliko pogledamo njegovu imovinu, jest na dobrom putu, ali stanovnici ovog kantona nisu. Stoga, ovom prilikom pozivamo "profesora" Bagarića da sazove sjednicu Skupštine i da  predloži sam svoju smjenu. Jedino nas na taj način može dovesti na pravi put, put o kojemu priča njegov nadređeni -  poručili su iz "devedesetke".