VIJESTI

Danas u BiH oblačno sa slabom kišom, večeras mogući olujni udari vjetra

Vremenska prognoza

Redakcija

9.2.2016

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u našoj zemlji biti oblačno sa slabom kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

U ostalim dijelovima zemlje umjerena naoblaka i bez padavina. Krajem dana jače naoblačenje sa zapada koje će donijeti padavine u cijeloj zemlji. Veći dio dana vjetar umjerene jačine sa jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera. U noći na srijedu se očekuje jačanje vjetra koje će usloviti i olujne udare juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 19 stepeni Celzijusa. 

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu naoblaku i vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka oko 8, a najviša dnevna oko 15 stepeni Celzijusa.

temperature

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (Foto: FHMZBiH)

Bioprognoza

Slično kao i prethodnih dana, uz jako južno strujanje kao nagovještaj promjene vremena i nadprosječne temperature. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, bolovi na mjestima ozljeda, malaksalost, u noći problemi sa snom. Osjetljive osobe ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će se dodatno pogoršati sa dolaskom noći.