BIH

BARBARIĆ: Radončić je u odličnom psihofizičkom stanju!

Advokat negira laži špijunskog online biltena

N. V.

8.2.2016

Od momenta kada je primljen u Pritvorsku jedinicu Suda BiH do danas, Fahrudin Radončić, lider SBB-a, osjeća se izuzetno dobro. Potvrdio nam je to Dragan Barbarić, član Radončićevog advokatskog tima.

- On nema nikakav poseban status u odnosu na druge pritvorenike i njegovo psihofizičko stanje je odlično. Sva prava koja imaju drugi pritvorenici ima i Radončić. Bavi se sportom, a od određenja pritvora do danas dobio je 1,6 kilograma na težini. On ne uzima hranu izvan pritvorske jedinice, ponaša se u skladu s kućnim redom kao i svi drugi - rekao nam je Barbarić.

Radončić je osoba koja dolazi iz radničke porodice, što je i isticao u mnogobrojnim intervjuima.

dragan-barbaric

Barbarić: Sve se može provjeriti

Kako kaže Barbarić, on nije čovjek koji ima prevelike zahtjeve u vezi s tim šta će jesti, koliko i kada će jesti. Hranu, koja se servira svima u pritvorskoj jedinici, redovno uzima i Radončić.

- Stoga, apsolutna laž je da je lider SBB-a smršao pet kilograma. Naprotiv! On je u odličnom psihofizičkom stanju. Sve ove informacije mogu se lako provjeriti kontaktiranjem nadležnih institucija - kaže Barbarić, te dodaje da su svi prijatno iznenađeni Radončićevim raspoloženjem.

Tvrdnje rijetkih špijunskih online biltena o tome da je Radončić smršao i da se ne osjeća dobro, obična su laž, kao i stotine drugih dezinformacija koje taj portal podvaljuje po narudžbi svojih nalogodavaca.