LIFESTYLE

NEVJEROVATNO Vozača autobusa ubio meteor, pored pronađen krater dubok 60 cm

Prvi put u historiji

(Al. Ti.)

8.2.2016

Indijski vozač autobusa mogao bi ući u historiju kao prvi čovjek kojeg je ubio - meteor! Incident se dogodio na univerzitetu u Velloreu, a indijski naučnici pokušavaju utvrditi što je to palo s neba i ubilo nesretnog čovjeka dok je stajao na cesti. Svjedoci tvrde da se prije fatalnog udara čula snažna eksplozija.

Također, dodali su da je vozač hitno prebačen u bolnici, ali je umro prije nego što su došli do nje. Policija je istaknula da su ozlijeđene još tri osobe, a da su na obližnjim zgradama i vozilima polomljeni prozori.

Na mjestu nesreće pronađeni su komadi kamenja, a ako se utvrdi da su to zaista fragmenti kometa ili asteroida, ovo bi bio prvi slučaj u historiji da je meteor ubio čovjeka.

Senthil Kumai, šef policije u Vellorea, za CNN je rekao da je objekt udario u dvorište Elektrotehničkog fakulteta napravivši krater dubok 60 centimetara.

Prije dvije godine i ruski Čeljabinsk je bio na udaru meteora i nakon tog incident više od 1000 ljudi završilo je u bolnici, ali nitko nije poginuo...