BIH

Podrška opstanku koalicije SDA-SBB

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka

Fena

8.2.2016

Hapšenje gospodina Fahrudina Radončića izazvalo je ozbiljnu zabrinutost građana BiH, jer nakon izjava predstavnika vlasti u izvršnim, zakonodavnim i sudskim institucijama dobijamo sliku nesigurnosti, nepromišljenosti, što BiH može odvesti u krizu funkcioniranja vlasti sa teškim posljedicama i ugroziti njen put prema evropskim integracijama. Vjerujemo u pravosudne institucije i očekujemo da će sud poduzeti neophodne mjere za stvaranje uvjeta, fer provođenja i na zakonu zasnovanom istražnom postupku u najkraćem mogućem roku, saopćeno je nakon proširenog vanrednog sastanka Predsjedništva i Upravnog odbora Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka.  

UGPS podržava budućnost koalicije SDA-SBB, kao okosnice vlasti u BiH i izražava "punu podršku rukovodstvima stranaka koalicionih partnera, a posebno rukovodstvu stranke SBB, što je i nakon hapšenja svog predsjednika iskazala političku mudrost u korist građana BiH, i nastavila ranije dogovoreni reformski put ka EU i NATO integracijama".

Na kraju saopćenja se ističe kako članstvo Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka vjeruje u Radončićevu nevinost i očekuje njegovo skoro puštanje na slobodu.