REGION

TRAGEDIJA U LESKOVCU Udavio se u septičkoj jami dok je vršio nuždu

Nezapamćena smrt u naselju Bobište

Autor:(Mi. K.)

8.2.2016

Penzioner Tomislav Pavlović (67) iz leskovačkog naselja Bobište udavio se u septičkoj jami dok je u poljskom toaletu iznad vršio nuždu.

Ovaj, u Leskovcu do sada nezabilježen slučaj, desio se u subotu oko 18 sati, a tijelo nesrećnog starca izvukli su iz septičke jame vatrogasci i radnici JP "Vodovoda", koji su prethodno ispraznili jamu, prenose srbijanski mediji.

- Bila je to jeziva i potresna slika, scena od koje ne smijem oči da sklopim - priča Pavlovićev zet Goran Jovanović, koji živi u istom domaćinstvu.

toalet-1

Jeziva i potresna slika stradanja

Do propadanja u septičku jamu došlo je, najvjerovatnije, kada se urušila nastrešnica iznad dijela šupe i toaleta i sa sobom povukla zidove od blokova, ali i starca koji je u tom momentu vršio nuždu.

Tomslavljevo odsustvo iz kuće primjetila je njegova supruga Dragica i oko 18 sati alarmirala zeta i ćerku.

- Najprije smo ga tražili po komšiluku i kod rođaka, a oko 19 sati primjetili smo da se urušio krov iznad klozeta. Posumnjali smo na tragediju s obzirom da znamo da samo on koristi taj WC. Kada smo motkama iz izmeta i taloga izvukli dio njegove odjeće, nije više bilo sumnje da je on tu negdje u septičkoj jami - objašnjava Jovanović.

Stigla je Hitna pomoć, policija i istražni organi, vatrogasci i radnici Vodovoda i komšije, ali sve je bilo kasno.

- I policajci i sudije i ljekari i oni iz pogrebnog, svi su rekli da ovakav slučaj ne pamte u svom radnom vijeku. A čovjek je bio vitalan i zdrav kao dren -  prepričava ožalošćeni sagovornik.

pavlovic

Pavlović: Odbijao da zakopa septičku jamu

Bobištančani su prije nekoliko godina dobili kanalaziciju, ali Tomislav Pavlović nije htio, iako su ga ukućani molili, da zatrpa septičku jamu jer je toalet iznad nje koristio dok je poslovao po dvorištu.

- I to mu se obilo o glavu - zaključuje Jovanović.

Bit će sahranjen na dan kada je rođen njegov sin, invalid u kolicima, o kome je najviše upravo brinuo nesrećni Pavlović, prenosi "Blic".