VIJESTI

Umjetnički fotograf iz BiH Jasmin Fazlagić u žiriju REGprint takmičenja

Dodjela nagrada za najbolji tiskarski proizvod na tržištu regije

Redakcija

8.2.2016

Dodjela nagrada REGprint za najbolji tiskarski proizvod na tržištu regije, gdje učestvuju Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija, održat će se u četvrtak, 3. marta 2016. u okviru Međunarodnog stručnog skupa Tisak novog doba. Na takmičenju na kojem sudjeluju proizvođači tiskarskih proizvoda na tržištu regije, marketinške i dizajnerske agencije, samostalni dizajneri, izdavačke kuće te korisnici tiskarskih usluga, takmičare će ocjenjivati i poznati bh. umjetnički fotograf Jasmin Fazlagić. 

Prepoznatljiv stil

Prirodnim talentom i dugogodišnjim radom izgradio je prepoznatljiv stil, pa se nerijetko mogu prepoznati njegove fotografije u raznim magazinima u BiH i regiji.

Nakon što je 2013. godine pokrenuo vlastiti studio za reklamnu i modnu fotografiju, vrlo brzo se svrstao među najpriznatije fotografe u Bosni i Hercegovini, što potvrđuje i velika lista klijenata kao što su: McCann-Erickson, Communis, JWT,  Luna, Via Media,  Aquarius,  2 A.M, Colosseum,  Com Art, BBDO, Europska Komisija, UNDP, Unicredit bank, ABS Bank, Hypo Alpe Adria Bank, Pro Credit Bank,Volksbank, Sarajevo Osiguranje, Triglav Osiguranje, Violeta, Jacobs, Telecom Srpske, BH Telecom, Fabrika Duhana Sarajevo i mnogi drugi.

Brojna priznanja

Sudionik je velikog broja izložba u BiH i regiji, a njegovi radovi nalaze se u stalnom postavu muzeja u Travniku. Dobitnik je i velikog broja nagrada te posebnog priznanja Federalnog ministarstva turizma i okoliša za poseban doprinos i razvoj tradicije i tradicionalnih običaja Bosne i Hercegovine.

Pored Fazlagića, ocjenjivački sud za izbor najkvalitetnijeg tiskarskog proiizvoda čine Igor Arih, vlasnik i kreativni direktor agencije Arih d.o.o. iz Slovenije, Dr. Dragoljub Novaković, redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, odsjek Grafičko inženjerstvo i dizajn, dr. sc. Igor Zjakić, prvi magistar nauke grafičke tehnologije u Hrvatskoj.

Kvalitetan proizvod

Nagradom REGprint cilj je promovirati, istaknuti i nagraditi tehnološku i tehničku izvedbu, motivirati tiskare da prošire tehničke i kvalitativne granice tiskarske industrije, isticati tiskarski proizvod kao snažno sredstvo marketinga i promocije, motivirati korisnike tiskarskih usluga da biraju kvalitetan tiskarski proizvod.