CRNA HRONIKA

Lažnim registracijama oštetila budžet RS-a za 5.340 KM

Zloupotreba povjerenja

Fena

8.2.2016

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka podnijeli su danas izvještaj protiv Banjalučanke G.E.(1987.) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo "zloupotreba povjerenja“ i oštetila budžet RS-a za 5.340 KM.

G.E. je kao zaposlena u preduzeću za posredovanje u prodaji i registraciji vozila, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, uz punomoć od vlasnika vozila, preuzimala novac u cilju registracije vozila u Centru javne bezbjednosti Banja Luka, te nije izvršila obavezne uplate na račun javnih prihoda RS, zadržavajući određene novčane iznose za sebe.

Osumnjičena je prilikom registracije vozila prilagala neovjerene štampane uplatnice s navedenim potrebnim iznosima po osnovu uplate poreza na vozilo, naknade za vodoprivredu, Auto-moto savez i putarinu, pričinivši zasad utvrđenu materijalnu štetu budžetu RS od oko 5.340 KM, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Izvještaj koji je podnesen protiv G.E. je rezultat akcije kodnog naziva "Uplatnica“, tokom koje je saslušan veći broj svjedoka i prikupljeno dovoljno dokaza koji ukazuju da postoje osnovi sumnje da je djelo izvršeno od 13. jula 2013. do 16. januara 2015. godine na štetu računa javnih prihoda RS.