VIJESTI

Danas temperature i do 17 stepeni, u Krajini se očekuje olujni vjetar

Vremenska prognoza

Redakcija

8.2.2016

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do prežno oblačno vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblačnosti, sa slabom kišom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

Nešto manje oblačnosti više i više sunčanih perioda očekuje se u istočnim i sjeveroistočnim djelovima. Vjetar umjeren do pojačan južnog smjera, a u Krajini na momente i olujan. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 8 do 15, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni Celzijusa. 

U Sarajevu se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 11 stepeni Celzijusa.

temperature

Temperature izmjerene u 7 sati (Foto: FHMZBiH)

Bioprognoza

Prije podne će biti prohladno i ugodnije. Sa odmicanjem dana doći će do zatopljenja, pri čemu će se tegobe kod osjetljivih osoba postepeno pojačavati obzirom da slijedi promjena vremenskih prilika. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi, glavobolja, bolovi na mjestima ozljeda, nervoza i nesanica. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje.