BIH

SDP BiH neće kandidovati Jasmina Imamovića za gradonačelnika Tuzle

U narednih 10 dana bit će poznata najmanje dva nova kandidata

Fena

7.2.2016

Za predstojeće lokalne izbore SDP BiH neće za gradonačelnika Tuzle u petom mandatu kandidovati Jasmina Imamovića, doznaje Fena iz izvora u Kantonalnom odboru ove stranke u Tuzli. O ovome je bilo govora na sastanku radne grupe Predsjedništva SDP BiH održanom u Tuzli minulog četvrtka.

Razgovaralo se o poljuljanim odnosima među članstvom SDP-a u Tuzli, a posebno na relaciji Gradski odbor SDP – Kantonalni odbor SDP, o čemu je informaciju danas objavio portal Tuzlalive.ba. Jasmin Imamović je na spomenutom sastanku i sam najavio da se neće kandidovati za gradobačelnika, izuzev ako to konsenzusom od njega ne zatraži Predsjedništvo i Glavni odbor SDP BiH.

Ovu informaciju potvrdio je za Fenu bivši gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić, koji je među brojnim razlozima pada ugleda SDP-a u Tuzli naveo i "apsolutističko i nedemokratsko ponašanje Jasmina Imamovića".

- Rekao sam da ne želim biti ni na jednoj listi SDP-a za buduće izbore ako će na toj listi biti Jasmin Imamović. Neshvatljivo je da za 14 godina mandata uopšte ne prima sugrađane koji su ga izabrali za načelnika, odnosno gradonačelnika - izjavio je Selim Bešlagić dodavši kako je na sastanku radne grupe zauzet stav da niko od Imamovićevih sadašnjih saradnika u Gradskoj upravi Tuzle ne može na lokalnim izborima biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

U narednih 10 dana bit će poznata najmanje dva nova kandidata ove stranke za poziciju gradonačelnika Tuzle, a prihvaćen je stav da kandidovanje treba krenuti iz baze, dok bi konačan prijedlog trebali usvojiti Predsjedništvo i Glavni odbor SDP BiH.