VIJESTI

DAN BIHAMK-a: Povećanje broja članova za 20 posto i rekordna masovnost Kluba

U Sarajevu održana svečana skupština

Fena

7.2.2016

Svečanom skupštinom i dodjelom priznanja uz prisustvo brojnih gostiju u Sarajevu je jučer obilježen Dan Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Svečana sjednica Skupštine bila je prilika za osvrt na rezultate ostvarene u protekloj godini te prigoda da se na simboličan način posebnim priznanjima BIHAMK-a zahvali zaslužnima.

Za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a, dodijeljeno je 11 kolektivnih i 15 individualnih priznanja, zlatnih i srebrenih plaketa i znački kao i priznanja "Najuspješnija škola" i "Najuspješniji nastavnik".

Na osnovu rezultata ostvarenih u prošlogodišnjem ciklusu saobraćajno-obrazovnih takmičenja,  najuspješnijom školom  proglašena je Osnovna škola "Fra Mije Čuića" (Tomislavgrad) kojoj je pored priznanja pripao i bicikl i biciklistička kaciga za rad saobraćajne sekcije.

Za najuspješnijeg nastavnika proglašen je Darko Meštrović, nastavnik u ovoj školi, kojem je pored priznanja dobio  i novčana nagrada u iznosu od 500 KM.

Kako je istaknuto BIHAMK je u prošloj godini uspio realizirati najvažnija programska opredjeljenja te je zadržan trend rasta broja članova kojih je sada 48.929 čime je ostvarena rekordna masovnost Kluba od njegovog osnivanja.

U odnosu na 2014. godinu, ostvareno je povećanje broja članova od 20 posto, a podatak o višegodišnjem kontinuiranom rastu broja članova najbolji pokazatelj povjerenja vozača i kvaliteta usluga, ističu u BIHAMK-u.

Realizirano je 46.590  intervencija, i to 25.663 intervencija tehničke pomoći i 19.927 usluga prijevoza neispravnih vozila tako je broj intervencija u odnosu na 2014. godinu veći za 919 intervencija.

U Pozivnom centru BIHAMK-a, glavnom punktu za obradu zahtjeva korisnika usluga pomoći na cesti, registrirano je 641.189 poziva.

Rezultati ostvareni u protekloj godini predstavljaju značajan poticaj za uspješan nastavak aktivnosti BIHAMK-a i u narednom periodu u cilju daljeg jačanja ugleda i ekonomske pozicije kluba, poruka je jučerašnjeg skupa.

Dobitnici priznanja

Zlatna plaketa: Općina Posušje, "Opel“ Southeast Europe, Policijska stanica Tešanj.

Srebrenap Plaketa: "Agramnekretnine“ Mostar, „Citar Produkt“ Ilijaš, „Citroen“ Slovenija, „Ipsa institut“ Sarajevo, Osnovna škola “Hrasno” Sarajevo, Osnovna škola “Podorašje” Srebrenik, Raiffeisen Bank BiH“ Sarajevo, Šlep služba Fahir Hadžić.

Zlatna značka: Nermin Delagić, Emira Đonlagić, Enes Fazlović, Naima Šahinović, Sejda Šošić, Neven Vukasović, Tarik Žunić.

Srebrena značka: Mustafa Behlilović, Slaven Bevanda, Vedad Borić, Džihad Kovačević, Izet Seferagić, Ranko Šunkić, Asim Talić, Muharem Vukojević.

Najuspješnija škola: OŠ “Fra Mije Čuića” - Bukovica (Tomislavgrad).

Najuspješniji nastavnik: Arko Meštrović.